Way of an Object

Taus Makhacheva

2013

Sculptuur
Materials: theatre with three objects-turned-puppets, a Kubachi marriage bracelet, a carved wooden saltbox and a painting by Russia’s Viktor Vasnetsov of a prophet bird

Collection: Collection M HKA, Antwerp / Donated by the V-A-C Foundation, Moskow (Inv. no. S0504_1).

Voor Way of an Object selecteert Makhacheva drie artefacten: een schilderij van de Russische schilder V.M. Vasnetsov, een houten zoutvaatje en een ceremoniële huwelijksarmband. De kunstenaar wil deze museumstukken uit de Republiek Dagestan bevrijden van hun onvermogen om te functioneren en te spreken. De objecten worden voorzien van benen en armen en worden geanimeerd door een straatoptreden van poppenspeler Ekaterina Kasabova in een script van Andrey Kureshkov.

De voorwerpen debatteren over hun rol in de geschiedenis van Dagestan. Hoewel ze tot leven lijken te komen, zijn de artefacten nog steeds niet in staat zelfstandig te denken of spreken, het blijven marionetten. Maar ze wijzen ons wel op een belangrijke vraag binnen de geschiedenis: “Wie is er aan het woord?” Daarnaast kan Way of an Object gezien worden als een pleidooi om op zoek te gaan naar een meer actieve rol voor objecten in lokale musea.

Events View all

Ensembles View all

Actors View all

Linked Items View all