M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

The Circle of CA, 1996

Installatie, 63 x (42 x 29,5 cm).

Monastyrski,%20ca %20circle © M HKA

Collection: Collection M HKA (Inv. no. BK7513_M353).

Het werk geeft een samenvattend overzicht van Monastyrski's invloedrijke carrière op het vlak van performance-kunst waarbij tegelijk de nadruk wordt gelegd op de interesse van de kunstenaar voor numerieke systemen en voor de absolute poëzie van de wiskunde. Op twee videomonitoren in het midden van de tentoonstellingsruimte kan de bezoeker kijken naar wat nog rest aan documentair videomateriaal van een aantal performances. Centraal in deze presentatie staat echter hun representatief ontbreken, een ruimtelijke leegte. Over de hele lengte van de muur zien we een sequens van A3-papiervellen waarop telkens één cijfer is afgedrukt; op de linker- en rechterkant van elk blad staan telkens de data van twee opeenvolgende performances aangegeven. De performances vinden dus ‘plaats’ in de leegte van de muur tussen twee vellen, en de getallen in het midden van deze papiervellen verwijzen naar het aantal maanden dat de voorgaande performance van de daaropvolgende scheidden. Niet toevallig stemt het eerste cijfer exact overeen met het laatste, waarmee de cirkel van Monastyrski’s artistieke levensloop zich voorbeeldig lijkt te sluiten: het werk is zowel een formeel-artistieke als intellectuele reflectie op ’s mans carrière als performer.

Toevoegen aan je lijst

Media

Monastyrski,%20andrey,%20displacements%20of%20the%20viewer,%20still%201989

>Videostill

Monastyrski,%20andrey,%20displacements%20of%20the%20viewer,%20%201989%20still3

>Videostill

Monastyrski,%20ca %20circle

>Installatiezicht in het M HKA

Kunstenaar

Dsc 4624

> Andrei Monastyrsky.

Tentoonstellingen & Ensembles

Themelancholyofresistance

> Tentoonstelling: The Melancholy of Resistance. Centre of Contemporary Art Znaki Czasu, Torun, 06 November 2010 - 03 January 2011.

Menlibayeva  almagul  steppen police  2010  photo the artist

> Ensemble: EUROPE AT LARGE.

Gb  tv quiz dekor  1993

> Ensemble: Collectie Vlaamse Gemeenschap.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

Geen foto

> Ensemble: Collective Actions / Коллективные действия.