M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

His BDay (30) and Gay Love in General, 2016

, 21 x 28 cm.

Kasper bosmans ©image: Kasper Bosmans

Collection: Private Collection of Bas Hendrikx.

Kasper Bosmans (°1990, België) is een scherpe observator van de vele manieren waarop beelden de grens tussen natuur en fictie, kunst en ambacht aftasten. Vanuit een intuïtieve antropologische benadering kijkt hij naar de relicten van lokale tradities en mythologische iconografie in de wereld van vandaag en transponeert ze via een unieke visuele taal tot een nieuw betekeniskader. Vanuit spel laat Bosmans associatieve schoonheid ontstaan in de vorm van performances, schilderijen, tekeningen en sculpturale installaties. Door gebruik te maken van materialen als melk, zand en marmer verkent hij zowel functionele als decoratieve vormen en de spanningsrelatie die tussen beiden kan bestaan.

“Een tijd geleden vertelde Richard Tuttle me dat je kleurgevoel aanleert op moeders knie. Toen wilde ik een werk maken waarbij enkel vrouwen de kleuren kiezen, maar dat leek me wat ongastvrij ten opzichte van m’n trans vrienden. Daarna dacht ik dat een Queer persoon die kleur maar moet selecteren, maar dan komen we in een discours terecht waar ikzelf te weinig vat op heb. Uiteindelijk is het belangrijk dat we lief en empathisch met elkaar omgaan, een lieve mens mag die kleur kiezen, dat lijkt mij het schoonste”. De kleur voor de bijdrage van Kasper Bosmans aan TOGETHER. werd gekozen door Nicky Kwaku Tennysen.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

2013 muhkademie olafur eliasson photo clinckx14

> Kasper Bosmans.

Tentoonstellingen & Ensembles

Together def cmyk landschap 01

> Tentoonstelling: TOGETHER.. M HKA, Antwerpen, 06 August 2020 - 06 September 2020.