Encore tranquillité

Renoult19 02 09 2

Jimmie Durham

2008

Sculptuur, 150 x 860 x 860 cm.
Materials: airplane, stone, chains

Collection: Collection of the National Gallery of Canada, Ottawa.

'Het centrale stuk in Parijs zal een zeer grote steen zijn op een eenmotorig vliegtuig. Ik maakte het werk afgelopen zomer op een oud Russisch vliegveld buiten Berlijn, vlakbij de Poolse grens. (…)

Het vliegtuig ziet er echt onverstoorbaar uit. Maar het maakt me ook een beetje nerveus. Ik herinner me hoe, na Sydney, de autowerken populair werden – mensen genieten ervan om te zien dat een auto krijgt wat hij verdient – en ik maakte uiteindelijk een paar versies, die gelijkaardig zijn op dezelfde manier waarop schilderijen gelijkaardig zijn.

Maar toen Christo en Jeanne-Claude dingen begonnen in te pakken, konden ze niet weten dat ze de volgende 50 jaar zouden besteden aan het afreizen van de hele wereld op zoek naar nieuwe en grotere dingen om in te pakken. Ik zie mezelf al in een vergelijkbare hachelijke situatie – dit fenomeen wordt zo vaak gelijkgesteld met succes. Het moet relatief eenvoudig zijn om grotere schepen, grotere vliegtuigen, grotere keien te vinden. Een gestenigde Concorde is misschien wel gepast, in zekere zin.' [volledige Engelse tekst hier]

Events View all

Ensembles View all

Actors View all