M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

De la mesure à la démesure, 2012

Object

Orlan jurgenaddiers image: © Jurgen Addiers, Collectie M HKA, Antwerpen, Donated by the artist, 2012

Collection: Collection M HKA, Antwerp / Donation of the artist, 2012.

Als M HKA en ORLAN in 2012 de dan reeds ver in het verleden liggende MesuRAGE- performances opnemen vanuit het documentair- en productiemateriaal in het ICC-archief, realiseert ORLAN niet alleen twee nieuwe MesuRAGE-performances, van het M HKA en van de Andy Warhol Foundation in Pittsburgh, maar maakt ze ook een opblaasbeeld van de performance die meer dan een kwarteeuw daarvoor plaatsvond in Luik. Daarin brengt ze twee beelden samen die voor haar cruciaal waren in Luik, de bulldozer en haar eigen positie die herinnert aan het vrijheidsstandbeeld, waarbij ze een flacon met het vuil uit haar kleed toont.

Toevoegen aan je lijst

Media

Gonflable luik

>'De la mesure à la démesure', 2012, Expo Open Airs, Liège

Mesurageoeuvresplastiques28 gonflableopenair1

>Concept 'De la mesure à la démesure', 2012

Orlan jurgenaddiers

>ORLAN, De la mesure à la démesure, 2012 Middle Gate II, 2018

Orlan2 jurgenaddiers

>ORLAN, De la mesure à la démesure, 2012 Middle Gate II, 2018

Kunstenaar

09 dsc 2167capture2 blackwhite

> ORLAN.

Tentoonstellingen & Ensembles

Orlan 2201

> Tentoonstelling: ORLAN - MesuRAGEs. M HKA, Antwerp, 05 October 2012 - 20 January 2013.

Middlegate small 006

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Geel – Middle Gate II – The Story of Dymphna. Stad Geel, Geel, 15 September 2018 - 04 November 2018.

Liliane vertessen  waanzin  2018  courtesy to the artist

> Ensemble: WAANZIN | MADNESS.

Dimpnakerk %282%29

> Ensemble: Middle Gate.