M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Complet, 2007

Object, 50 x 80 x 5.5 cm.

Complet 1 © GB Agency, Paris

Collection: Courtesy gb agency, Paris.

De neon Complet (2007) werd voor het eerst opgehangen aan de deuren van het ontvolkte hotel Les Acacias in de tentoonstelling During the Exhibition, the Empty Hotel Full Display. Het uithangbord stelt duidelijk dat het hotel volzet is, terwijl het eigenlijk een lege en onbestemde ruimte is zonder reizigers. Hetzelfde fenomeen kan in verband worden gebracht met de rol van een museum.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Dsc 0473

> Yann Sérandour.

Tentoonstellingen & Ensembles

Ehe affiche web

> Tentoonstelling: El Hotel Eléctrico – Rooms available . M HKA, Antwerp, 21 February 2014 - 11 May 2014.