M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

- If Language Substitutes the Title -, 2011-2013

Installatie, variable dimensions.

Honor%c3%89 d o  if language subtitles the title  2011 2012 2013 2014

Collection: Courtesy Honoré δ'O.

Voor de tentoonstelling creëert Honoré δ'O een muurtekening waarbij hij een prominente rol geeft aan materiaal dat doorgaans juist weggewerkt wordt achter een laag gips: grijze pvc buizen. Niet alleen bevrijdt hij dit materiaal uit zijn onzichtbare positie, hij verlost het ook van zijn beperkte functie. Plots krijgt de materie onverwacht elegante karakteristieken, en ontstaat een nieuwe vorm van schriftuur.

Op het eerste gezicht lijken zijn installaties vaak een ongeordende veelheid aan materialen, maar als je beter kijkt, zie je dat ze vol zitten met weloverwogen composities en dat er een geordende chaos zit in de details. Dezelfde elementen komen ook vaak terug in verschillende combinaties.

Honoré δ'O’s kunst is niet zwaarwichtig, maar juist lichtvoetig en speels subversief. Als bezoeker word je uitgenodigd om het spel mee te spelen en zo ook je eigen conventies los te laten. Honoré δ'O activeert de blik: je kan het werk bekijken vanuit verschillende gezichtspunten, die telkens zorgen voor nieuwe betekenissen.

Toevoegen aan je lijst

Media

Honor%c3%89 d o  if language subtitles the title  2011 2012 2013 2014

>

Honor%c3%89 d o  if language subtitles the title  2011 2012 2013 2014 2

>

Kunstenaar

Honor%c3%a9

> Honoré δ'O.

Tentoonstellingen & Ensembles

Ehe affiche web

> Tentoonstelling: El Hotel Eléctrico – Rooms available . M HKA, Antwerp, 21 February 2014 - 11 May 2014.

Bart prinsen transparante stad ontdaan van zwaartekracht 2009 2013 photo m hka4

> Ensemble: Kamer 5 [Room 5].