M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Inside the White Cube (Hond M HKA editie) , 2008-2014

Object, 21 x 21 x 21 cm.

Yann serandour inside the cube 2008 1 © GB Agency, Paris

Collection: Courtesy gb agency, Paris.

Met Inside the White Cube (Hond M HKA Editie, 2008-2014), eigent Sérandour zich Inside the White Cube van Brian O'Doherty toe. De oorspronkelijke tekst bestond uit drie essays gepubliceerd in Artforum (1976). Even later volgde een boekuitgave. Het algemene thema in de teksten werpt een kritische blik op de implicaties van kunst in een 'white cube' omgeving. Sérandour demystificeert en reactiveert de 'white cube' nog meer. Hij accumuleert achttien exemplaren en plaatst ze in een perfecte witte kubus op een hondje. Het hele project is een 'detournement' van het origineel, maar ook een situationele en subversief proces (een verschuiving van readymade tot een nieuw werk), dat helemaal past in de geest van O'Doherty’s kritische reflectie

Klik hier voor het boek van Brian O'Doherty.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Dsc 0473

> Yann Sérandour.

Tentoonstellingen & Ensembles

Ehe affiche web

> Tentoonstelling: El Hotel Eléctrico – Rooms available . M HKA, Antwerp, 21 February 2014 - 11 May 2014.

Zaalzicht photo m hka

> Ensemble: Kamer 2 [Room 2].