M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

The End, 2004

Boek, 15.1 x 22.9 cm, 281 p, language: English, publisher: Maitland, Florida: Xulon Press, ISBN: 1594677689.

The end264x400

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. B 2025/226).

Literaire synopsis

The End vertelt het verhaal van het einde van de wereld en een groep overlevers die na een reeks mysterieuze en verwoestende rampen gestrand zijn in het Los Angeles van de nabije toekomst. Dit is het verslag van hun reis van zelfontdekking en ontsnapping. Hoe groter het gevaar wordt, hoe meer ze beginnen in te zien dat ze vechten tegen duistere machten en krachten. Ze beseffen dat ze goddelijke bijstand nodig hebben om te overleven. God verschaft niet alleen hulp maar ook de informatie die ze nodig hebben voor de overleving van hun ziel.

Verhouding van de roman tot de praktijk van de kunstenaar

''Een van Kaltenbachs meest recente werken, The End, is een roman over de extase aan het einde der tijden. Een editie van honderd kreeg de handtekening ‘STEPHEN J. KALTENBACH’ gestempeld, maar die werd geannuleerd met daarbovenop ‘CECI N’EST PAS UN AUTEUR’. De biografie op de rug van het boek onthult: ‘Hij is een Christen sinds 1979’. Ik heb het er moeilijk mee om het allemaal niet te lezen als een allegorie voor de intriges van de kunstwereld en als een reden om de invloed van de onderkenden en achtergelatenen te herbekijken. In het jargon van zijn hoogdagen: heavy.''

- Bruce Hainley

Novel's website

Toevoegen aan je lijst

Media

The end264x400

>

01.stephen kaltenbach the crux

>

02.stephen kaltenbach return

>

03.stephen kaltenbach international harvester

>

Kunstenaar

Stevekaltenbachweb1

> Stephen Kaltenbach.

Tentoonstellingen & Ensembles

Goldin senneby

> Tentoonstelling: WHAT HAPPENS WHEN THE ARTWORK BECOMES A NOVEL?. M HKA, Antwerp, 07 December 2012 - 21 April 2013.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: Book Lovers 4.0 (Pop-up Bookstore). De Appel Arts Centre, Amsterdam, 28 January 2014 - 02 February 2014.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: THE BOOK LOVERS - A Project about Artist Novels. The Elizabeth Foundation for the Arts, New York, 25 January 2013 - 09 March 2013.

Cs collapsing in parts b

> Tentoonstelling: The Preparation of the Novel (Book Lovers 5.0). Fabra i Coats - Centre d’Art Contemporani de Barcelona, Barcelona, 18 July 2014 - 05 September 2014.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.