Myways

Rita McBrideDavid Gray

2006

Boek, 11.3 x 17.8 cm, 157 p, language: English, publisher: Printed Matter, Whitney Museum of American Art, Arsenal Pulp Press, ISBN: 9781551521985.
Materials: ink, paper

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. B 2025/227).

Literaire synopsis

Myways is het vierde boek van de Ways-reeks, door beeldend kunstenaar Rita McBride. Myways speelt met het zelfhulp-genre in een collectie van ‘columns’ door Gina Ashcraft, een ‘helpdesk-columniste’ bij een kunsttijdschrift. Het is een grappige gids voor kunst en leven die de draak steekt met onze grootste instituten. (Authors of the texts include: Lawrence Bailey, Jay Battle, Mary Caponegro, Erin Cosgrove, Christina Gómez Barrio and Wolfgang Mayer, Matthew Geller, David Gray, Pablo Helguera, Michele Hierholzer, Philippine Hoegen, Diana Kingsley, Matthew Licht, Rita McBride, Willem Ooerbeek, Jackson Perry, R.H. Quaytman, Kimberly Sexton, Gordon Tapper, Erica Van Horn, Marcel Vos.)

Verhouding van de roman tot de praktijk van de kunstenaar

Rita McBride: Double to Watch, Triple to Help was de titel van een tentoonstelling van Rita McBride in de Alexander and Bonin Gallery in New York. Gelijktijdig met die tentoonstelling bracht de kunstenares Myways uit, met bijdragen van meer dan twintig kunstenaars, schrijvers en curators. Het boek is een compilatie van adviescolumns door de fictieve kunstenares Gina Ashcraft en is slechts oppervlakkig verbonden met de getoonde werken in Alexander and Bonin. Maar het bezit de humor en ambiguïteit die een lezer in de galerie had willen ervaren.

Novel's website

Media View all

Events View all

Ensembles View all

Actors View all