M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Why I Go to the Movies Alone, 1983

Boek, 20.2 x 13.3 cm, 96 p, language: English, publisher: New York: Tanam, ISBN: 0-934378-38-X.

Artistnovel 037 ©M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. B 2024/446).

Literaire synopsis

"Why I Go to the Movies Alone bevat een aantal met elkaar verbonden teksten en toont een intieme inkijk in een stedelijke wereld waar de personages beelden van elkaar maken en die beelden vervolgens relaties met elkaar onderhouden. Het gaat over het gevoel iemand anders te zijn… En over de bedreigingen en verlangens om te geloven dat we ook maar zouden kunnen denken dat we iemand anders zijn dan wie we al denken te zijn. De scènes zijn meer met elkaar verbonden door resonantie dan door plot en vloeien in elkaar over in drie secties: Cowboys, Mountains en Sunsets."

- Uit de catalogus van de uitgever.

Verhouding van de roman tot de praktijk van de kunstenaar

"Why I Go to the Movies Alone brengt de ervaring van mensen in kaart voor wie de foto van het leven meer vitaal lijkt dan der ervaring van het leven zelf. Het boek is onderverdeeld in secties die hun titel lenen van zijn foto’s uit die tijd – Cowboys, Mountains en Sunsets. De personages zijn geen pionnen in een netjes uitgesponnen plot, maar eerder voorwerpen in een verzameling. Tegenwoordig is het boek uit circulatie verdwenen en leeft het voornamelijk voort als lemma in de bibliografie van Prince – een titel in een lijst, een gerenommeerd en zeldzaam voorwerp dat slechts weinigen hebben gezien. Zoals alles in de wereld van Prince woont het nu in “een ruimte die de kans had om er echt uit te zien, maar een plaats die nooit de kans had om echt te zijn” ".

- Susan Tallman

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Richard prince

> Richard Prince.

Tentoonstellingen & Ensembles

Goldin senneby

> Tentoonstelling: WHAT HAPPENS WHEN THE ARTWORK BECOMES A NOVEL?. M HKA, Antwerp, 07 December 2012 - 21 April 2013.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: Book Lovers 4.0 (Pop-up Bookstore). De Appel Arts Centre, Amsterdam, 28 January 2014 - 02 February 2014.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: THE BOOK LOVERS - A Project about Artist Novels. The Elizabeth Foundation for the Arts, New York, 25 January 2013 - 09 March 2013.

Cs collapsing in parts b

> Tentoonstelling: The Preparation of the Novel (Book Lovers 5.0). Fabra i Coats - Centre d’Art Contemporani de Barcelona, Barcelona, 18 July 2014 - 05 September 2014.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.