M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Zonder titel [Untitled], 2000

Andere

Fransjekillaars mhka image: © M HKA, Bruikleen M HKA van Stichting Beeldende Kunst Middelburg/De Vleeshal

Collection: Bruikleen M HKA van Stichting Beeldende Kunst Middelburg/De Vleeshal (Inv. no. VH0247).

De kleurrijke installaties van Fransje Killaars zijn driedimensionale schilderijen die bestaan uit handgeweven tapijten, stoffen en strengen wol in alle denkbare kleuren. Killaars is gefascineerd door de relatie tussen mens en textiel, door de kracht van kleur en de verbondenheid van textiel met het dagelijks leven. Door de ongebruikelijke combinaties van kleur en materiaal herbront het werk de ruimte en de blik van de toeschouwer. De vertrouwde functie van dekens en tapijten in een huiselijke sfeer verandert in de museale context. Er ontstaat een tactiele barrière die we niet gewend zijn, waardoor de visuele benadering wordt opgeladen; als voelen met de ogen.

Toevoegen aan je lijst

Media

Fransje killaars %e2%80%93 zonder titel  2000 m hkacc3 3

>Fransje Killaars, Zonder titel (Untitled), 2000

Fransjekillaars mhka

>Fransje Killaars, Zonder titel (Untitled), 2000 Middle Gate II, 2018

Kunstenaar

Killaars  0001 photo clinckx10

> Fransje Killaars.

Tentoonstellingen & Ensembles

Middlegate small 006

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Geel – Middle Gate II – The Story of Dymphna. Stad Geel, Geel, 15 September 2018 - 04 November 2018.

Killaars  fransje2 photo a4a vzw

> Ensemble: SBKM - Stichting Beeldende Kunst Middelburg.

Geen foto

> Ensemble: Benedenverdieping | Ground Floor.

Tinka pitoors  zonder titel  2018  courtesy to the artist  image m hka

> Ensemble: MIGRATIE | MIGRATION.

Dimpnakerk %282%29

> Ensemble: Middle Gate.