M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Les Peupliers [Poplars], 1932

Fotografie

P 1987 029 guiette ©René Guiette

Collection: Collection Museum of Photography, Antwerp.

Tot het Fotomuseum van Antwerpen in 1987 een tentoonstelling wijdde aan René Guiette als fotograaf was dat aspect van zijn kunstenaarschap zo goed als onbekend. Al uit de eerste foto’s van 1932 blijkt dat Guiette goed vertrouwd is met de ‘nieuwe fotografie’. Maar de fotograaf gaat even vrij te werk als de schilder, hij vervalt niet in het koude formalisme en de eenvormigheid die zoveel foto’s van de tijd kenmerken. Veel van zijn foto’s getuigen van de levende symbiose tussen de kunstenaar en het huis waarin hij woonde en werkte.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Ren%c3%a9 guiette

> Rene Guiette.

Tentoonstellingen & Ensembles

Meeuwen%20sterven%20in%20de%20haven%201955%20metropool%20films

> Tentoonstelling: LATT: new art in Antwerp 1958-1962 #2 must we teach the blind to see?. M HKA, Antwerpen, 30 March 2012 - 13 May 2012.