M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Honger [Hunger], 1974

Fotografie, 56 x 79 cm.

Vree  paul  honger  1974  photo clinckx ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BK2638).

In een aantal werken maakt De Vree voor zijn poesia visiva ook gebruik van andere middelen dan de fotografie., het knipsel of de tekening. In Honger schildert hij met witte arcrylverf dit woord op een stukje schuurpapier; de letters worden gevormd met allerlei onderdelen van het menselijke skelet. Met deze schaarse en eenvoudige middelen roept hij een confronterend beeld op van de schrijnende hongernoden in de derde wereld. Het gedicht werd uitvergroot en met een fotografisch procedé op doek gebracht.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Pdv foto 1975 icc dt 03

> Paul De Vree.

Tentoonstellingen & Ensembles

Poesia%20visiva%20kmska

> Tentoonstelling: Paul De Vree – Poesia Visiva. KMSKA, Antwerpen, 30 November 1974 - 28 December 1974.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

Geen foto

> Ensemble: Poetic Vision.