M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Barre de bois rond (rouge, jaune, bleu), 1974

Sculptuur

Andr%c3%a9 cadere untitled 1974 m hkacc Collectie M HKA, image: © M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp / Collection Flemish Community (Inv. no. BK008020).

De barre de bois van André Cadere is geen artistiek instrument dat louter bekeken wil worden, maar dat veeleer wil aanzetten tot een cerebrale oefening die aansluit bij de opkomst van de semiotiek: het denken over hoe betekenis functioneert en aangegeven kan worden, en waarbij het object fungeert als een doorverwijzing. De barre de bois bestaat uit beschilderde segmenten die gerangschikt zijn in een systematische logische volgorde. Het is een uniek, onmiskenbaar menselijk en betekenisgevend object. Uiteindelijk vervaardigt Cadere talloze varianten van zijn bizarre maatstaf, in verschillende materialen en verhoudingen. Het achterliggende idee blijft hetzelfde, wat de koppige kracht van zijn ongevraagde interventie alleen maar bevestigt.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Andre%20cadere

> André Cadere.

Tentoonstellingen & Ensembles

Middlegate small 006

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Geel – Middle Gate II – The Story of Dymphna. Stad Geel, Geel, 15 September 2018 - 04 November 2018.

Tinka pitoors  zonder titel  2018  courtesy to the artist  image m hka

> Ensemble: MIGRATIE | MIGRATION.

Geen foto

> Ensemble: Benedenverdieping | Ground Floor.

Dimpnakerk %282%29

> Ensemble: Middle Gate.

Gb  tv quiz dekor  1993

> Ensemble: Collectie Vlaamse Gemeenschap.