Biblimlen

Biblimlen35

Sasha Pirogova

2013

Video, 00:10:00.
Materials: HD video, sound

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. S0546_01).

Biblimlen verkent in een reeks performances, die op cinematografische wijze zijn samengebracht, de manieren waarop mensen omgaan met hun vertrouwde omgeving, die zowel uniek als vergankelijk is. Vaak met weinig of geen aandacht voor details, alle mogelijkheid voor iets nieuws of anders wordt volledig vermeden.

De performances vinden plaats in de Russische Staatsbibliotheek, dat zelf coauteur wordt van het werk. De unieke sfeer en vorm van het gebouw is nauw verbonden aan de strenge gedragsregels die er gelden. Het startpunt voor dit werk zijn gedeelde scenario’s die de strijd aangaan met de grenzen van deze strikt gereglementeerde omgeving.

Pirogova laat menselijke lichamen een verrassende dans uitvoeren met het kennissysteem van de bibliotheek. Ze laat zo onvermoede kwaliteiten en ervaringsmogelijkheden verschijnen in een systeem dat alles eenduidig tracht te maken. Het zijn onze bewegingen die leefbaarheid, genot en diepte brengen. Het echte en het surreële komen samen; de personages zijn betoverd door het gebouw en blijven in een eindeloos gesprek met de ruimte.

Events View all

Ensembles View all

Actors View all