M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Nach Diane Arbus, 2012

Andere, 180 x 110 cm.

©image: BPS22, Charleroi

Collection: Collection Province de Hainaut / Dépôt BPS22, Charleroi.

Het werk Nach Diane Arbus is een olieverfdoek van 2012. De ruwe en nevelige kant van het personage wordt beklemtoond door het gebrek aan details aan het mannelijk lichaam. Op het heldere lichaam met gele en groene gloed worden twee borsten of borstspieren kleur op kleur verborgen. Het aangezicht lijkt  een masker en de helderder verfvegen geven de impressie van haren. De kunstenares heeft opzettelijk een soort wezen geschilderd dat half man, half vrouw, half monster is, dat men zonder de geslachtsdelen niet kan thuisbrengen. In die zin verwerpt Cahn de seksualisering van haar personages. Ze wil de man niet van de vrouw onderscheiden. Nach Diane Arbus betekent “naar Diane Arbus”. Wanneer men de werken van beide kunstenaressen vergelijkt, vindt men bij Arbus die zorg terug om vreemde en bijna irreële mensen te fotograferen en ze soms onmenselijk te maken. De invloed van de fotografe vindt men ongetwijfeld terug in de door Cahn geschilderde figuur.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

> Miriam Cahn.

Tentoonstellingen & Ensembles

> Tentoonstelling: Superdemocracy – The Senate of Things. de Senaat, Brussel, 01 October 2017 - 31 October 2017.

> Ensemble: DIVERSITAS III.

> Ensemble: SUPERDEMOCATIE / SUPERDEMOKRATIE / SUPERDEMOCRACY.