M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Personal Odradek, 1997

Sculptuur, variable dimensions .

Koen theys personal odradek 1997 photo  m hka ©image: M HKA

Collection: Collectie M HKA, Antwerp.

Odradek is een gefingeerd klein wezen uit het kortverhaal ‘Die Sorge des Hausvaters’ van Franz Kafka. Het lijkt op een garenklos en houdt zich op in de kelders bij mensen in de buurt. De Odradek doet niets, leeft nauwelijks en heeft al helemaal geen levensdoel. Maar hoewel hij schijnbaar de mindere is van de mens, zal hij hem toch overleven, stelt de verteller mismoedig vast. Dit principe heeft Koen Theys toegepast op zijn werk en leven. Er is een structuur, een wirwar van ijzerdraad, waaraan afbeeldingen hangen van al zijn werken gemaakt tussen 1987 en 1997. Het werk wordt liggend getoond, telkens het verplaatst wordt verandert de vorm van de structuur, maar de samenhang blijft behouden. Het is een fluïde kunstwerk dat naar zichzelf verwijst.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Imageedit 3 2378093481

> Koen Theys.

Tentoonstellingen & Ensembles

Menlibayeva  almagul  steppen police  2010  photo the artist

> Tentoonstelling: The Collection. M HKA, Antwerpen, 28 April 2017 - 31 December 2021.

M hka  photo  m hkacc 6

> Ensemble: Permanent Collection 2017 - 2022 / Library.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

Gaisumov

> Ensemble: Aanwinsten 2017 [Acquisitions 2017].

Geen foto

> Ensemble: Permanent Collection 2017 - 2022.

 collection m hka  photo  m hkacc 5

> Ensemble: NU TE ZIEN.