Legend: A Temporary Futures Institute

Smallkasper bosmans  legend future studies  2016  courtesy of the artist  marc foxx gallery  los angeles and gladstone gallery  new york brussels

Kasper Bosmans

2016


Materials: acrylic on panel

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BK007954).

Kasper Bosmans vertaalt met een knipoog de ‘vier toekomsten’ van Jim Dator – voortgezette groei, instorting, discipline, transformatie – naar een schildertaal die zowel zicht- als leesbaar is.

De schilderijen, tekeningen, performances en installaties van Kasper Bosmans (°1990 Lommel  ) tonen aan dat visuele verfijning en precisie niet haaks hoeven te staan op hun conceptuele tegenhangers. Met de aanpak van een antropoloog onderzoekt hij de restanten van mythologie, heraldiek en folklore in de hedendaagse maatschappij. Bosmans haalt symbolen uit hun vertrouwde context en hergebruikt ze in raadselachtige en suggestieve beelden, die zich op de dunne grens tussen realiteit en fictie, kunst en ambacht, decoratie en functionaliteit bevinden. In dit schilderij vertaalt Bosmans met een knipoog de ‘vier toekomsten’ van Jim Dator – voortgezette groei, instorting, discipline, transformatie – naar een schildertaal die zowel zicht- als leesbaar is.De schilderijen, tekeningen, performances en installaties van Kasper Bosmans (°1990 Lommel  ) tonen aan dat visuele verfijning en precisie niet haaks hoeven te staan op hun conceptuele tegenhangers. Met de aanpak van een antropoloog onderzoekt hij de restanten van mythologie, heraldiek en folklore in de hedendaagse maatschappij. Bosmans haalt symbolen uit hun vertrouwde context en hergebruikt ze in raadselachtige en suggestieve beelden, die zich op de dunne grens tussen realiteit en fictie, kunst en ambacht, decoratie en functionaliteit bevinden. In dit schilderij vertaalt Bosmans met een knipoog de ‘vier toekomsten’ van Jim Dator – voortgezette groei, instorting, discipline, transformatie – naar een schildertaal die zowel zicht- als leesbaar is.

Events View all

Ensembles View all

Actors View all