I am Euromental

Babi badalov exhibition view inbox photo m hkaclinckx7

Babi Badalov

2015

Installatie, variable dimensions.
Materials: 27 sheets, ink on cotton

Collection: Collection M HKA, Antwerp / Collection Flemish Community (Inv. no. BK7896).

Babi Badalov (°1959, Lerik, Azerbeidzjan) is dichter en kunstenaar. Na het voltooien van zijn studies aan de kunstacademie trok hij in 1980 naar St. Petersburg, waar hij snel een invloedrijk undergroundkunstenaar werd, alsook lid van de niet-officiële Associatie van Experimentele Visuele Kunst (TEII). Met die groep nam Badalov deel aan verschillende kunstexposities in Rusland en het buitenland. Als beeldend kunstenaar drukt hij zijn ideeën uit via kunstobjecten, schilderijen, installaties en live performances. Hij experimenteert met woorden en schrijft cryptische poëzie, waarin hij talen en beelden uit verschillende culturen mengt.  Het werk van Badalov  focust op linguïstische exploraties, waarbij hij de beperkingen van de taal en de grenzen die ze oplegt aan haar gebruikers onderzoekt.

Badalovs recent werk –waaronder ook deze installatie, geproduceerd voor de 10 dagen durende Biënnale van Moskou (VDNKh, 22 september tot 1 oktober 2015) – spitst zich toe op linguïstische ontdekkingen, associaties en woorden die in hetzelfde alfabet als dat van ons geschreven zijn, maar een verschillende betekenis, klank of uitspraak hebben.

Het nomadenleven van een kunstenaar (of reiziger, migrant of vluchteling) bezorgt hem niet enkel een moeilijke aanpassingsperiode qua culturele integratie, maar kan hem vooral ook tot een gevangene van de taal maken. Badalovs projecten spelen met deze soort linguïstische vragen om ruimere geopolitieke kwesties te benadrukken.

Media View all

Events View all

Ensembles View all

Actors View all