M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

The Best Couples in the World (Like Salt and Pepper), 2015

Multipel, 57 x 44 x 7 cm.

Hs53 vitrinne open

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. M00241).

Deze editie, gesigneerd en genummerd in een oplage van 5, bestaat uit een handgemaakte houten vitrine en een set van 45 verschillende posters op print, die in de vitrine getoond worden.

Elke print toont een andere set peper- en zoutvaatjes. Ze vormen een nog steeds uitbreidende verzameling die Nel Aerts enkele jaren geleden begon. Aerts is geïntrigeerd door de kleine porselein en aardewerken beelden waarvan de eigenlijke functie wordt geabsorbeerd door de schoonheid van de objecten. De collectie van de peper en zout potjes bestaat alleen uit duo's die afhankelijk zijn van elkaar, zoals brood en boter, een ooievaar en een baby, een aap die bananen draagt, een kleine porseleinen oma en haar schommelstoel, enzovoort. De titel The Best Couples in the World (Like Salt and Pepper) verwijst naar die interne relatie. 

Iedere twee weken verandert de poster, zoals ook een menu zou veranderen op het ritme van seizoensgebonden producten.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Annoniem female

> Nel Aerts.

Tentoonstellingen & Ensembles

Geen foto

> Ensemble: An Architecture for Art - Nel Aerts.