LATT: Moments on Moments

Abramovic artmustbebeautiful 6

Event

M HKA, Antwerp

22 February 2013 - 12 May 2013

Moments on Moments is een gebalde en herwerkte versie van de tentoonstelling Moments: A History of Performance in 10 Acts, opgezet door Boris Charmatz, Sigrid Gareis en Georg Schöllhammer voor ZKM | Centrum voor Kunst en Media in Karlsruhe, met steun van de Kulturstiftung des Bundes.

De tentoonstelling Moments on Moments bestond uit video’s die werk toonden van enkele van de meest prominente vrouwelijke kunstenaars en dansers van de voorbije veertig jaar: Marina Abramović, Trisha Brown, Graciela Carnevale, Simone Forti, Anna Halprin, Lynn Hershman Leeson, Reinhild Hoffmann, Channa Horwitz, Sanja Ivekovic, Adrian Piper en Yvonne Rainer. Deze pioniers van wat wij nu performancekunst noemen, hebben altijd de grenzen afgetast tussen dans, performance en beeldende kunst.

Moments on Moments focuste op de performancekunst van de jaren 60 en 70, maar toonde ook hedendaagse 'reconstructies'. Sommige video’s zijn kunstwerken op zich, zoals The Witness (2012), een film die de Israëlische kunstenaar Ruti Sela specifiek voor Moments on Moments heeft gemaakt. Zij legde een discussie vast tussen de Franse choreograaf Boris Charmatz en enkele genodigde collega’s over de vraag hoe historische performancekunst vandaag moet worden geïnterpreteerd. Ook zes van de deelnemende kunstenaars werden hierover geïnterviewd.


Items View all

Media View all

Actors View all