INBOX: Futurefarmers

 max8185

Event

M HKA, Antwerp

05 April 2017 - 09 April 2017

Het M HKA reserveert de vijfde verdieping voor verrassende interventies en intieme pop-uppresentaties. INBOX is een plaats die inspireert en verrast, en ons een blik gunt in het universum van bevlogen denkers en doeners. Met INBOX creëert het M HKA ruimte voor een aantal van de vragen die vaak aan het museum worden gesteld.

In de periodes tussen de verschillende events tonen we een selectie van onze collectiewerken, met speciale aandacht voor videokunst.

De INBOX-ruimte is gratis toegankelijk.

Er wordt nog aan deze pagina gewerkt. Binnenkort vind je hier het volledige overzicht.

Futurefarmers bestaat uit een wisselende groep kunstenaars, activisten, boeren en architecten. Samen ontwikkelen ze speelse startpunten en hulpmiddelen voor deelnemers die meer inzicht  wensen in complexe onderzoeksvelden. Het resultaat blijft niet bij een idee, er wordt ook actief deelgenomen en er worden stappen ondernomen om onze woonsituaties te veranderen.

De Futurefarmers: Seed Journey presentatie in INBOX bestaat uit een sokkel met daarop een vijfhonderdjaaroude graankorrel die Breughel wordt genoemd en een korte film. De graankorrel dateert uit de tijd van Brueghel en werd verkoold teruggevonden in de kerk van Sint-Martens-Lennik. De graankorrel wordt overgebracht door een vloot van kajaks, boten en kanoes langs kanalen en rivieren vanuit het Pajottenland tot Antwerpen. Het doel is om dit eeuwenoude graan terug in productie te brengen.

Ontdek meer over de Futurefarmers op hun website: www.futurefarmers.com

Programma:

1 – 2 april Seed Ceremony + Kayak-reis
Pajottenland, Belgium

Zaterdag, 1 april 
Heetveldemolen, Tollembeek (Galmaarden), Pajottenland

15.00 - Seed Ceremony, met geluidskunstenaar, Hans Beckers
16.00 – Tewaterlating van het graan (kajaks + kano-oven)
16.30 – Soep- en broodfeest

Boeren, bakkers en molenaars komen samen aan de Heetveldemolen in Tollembeek om hun lokaal geteelde granen uit te wisselen. Tijdens deze sessie wordt een oud graag gewekt. Het Breugelgraan is meer dan 500 jaar oud en werd verbrand teruggevonden in de kerk van Sint-Martens-Lennis. Op 1 april wordt het graan gereactiveerd, gehoopt wordt dat het zijn geheimen zal prijsgeven en dat het opnieuw gecultiveerd kan worden. Een kano-oven zal dit Bruegelgraan transporteren vanuit het Pajottenland (via de Mark, de Dender en de Schelde) tot Antwerpen, waar het zal aansluiten bij de Seed Journey van de Futurefarmers.

Zondag, 2 april

Bruegel graan reist naar de Christiania
Ruwe schets van de route: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1HhNXvh1YWx15QH-Rn0uOzDlohNM&ll=50.98292252539985%2C4.1267180499999085&z=10

Donderdag, 6 april
Preview in het M HKA
19.00 – 21.00

19.15 - Gesprek: Bruegel Awakens
Tijs Boelens, Boer bij De Groentelaar
Alwin Loeckx, Directeur bij Regionaal Landschap Pajottenland Zennevallei
Bart Bot, Archaeoloog bij Monument Vandekerckhove
Amy Franceschini, Kunstenaar, Futurefarmers, Seed Journey

Voor meer informatie of foto’s, contacteer:
Bert De Vlegelaer
Pers & Communicatie
E bert.devlegelaer@muhka.be 
T +32 (0)3 260 99 91

Media View all