M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Tentoonstelling: INBOX: Babi Badalov – I am Euromental

M HKA, Antwerpen

25 February 2016 - 20 March 2016

2016 inbox babi badelov1 ©Photo: M HKA

Het M HKA reserveert de vijfde verdieping voor verrassende interventies en intieme pop-uppresentaties. INBOX is een plaats die inspireert en verrast, en ons een blik gunt in het universum van bevlogen denkers en doeners. Met INBOX creëert het M HKA ruimte voor een aantal van de vragen die vaak aan het museum worden gesteld.

In de periodes tussen de verschillende events tonen we een selectie van onze collectiewerken, met speciale aandacht voor videokunst.

 

I believe in poetry. Words are strong tools and part of a universal language that is few steps away from an ideal world, because poetry is dialogue. – Babi Badalov, 2015

Babi Badalov is dichter en kunstenaar. Na het voltooien van zijn studies aan de kunstacademie trok hij in 1980 naar St. Petersburg, waar hij snel een invloedrijk undergroundkunstenaar werd alsook lid van de niet-officiële Associatie van Experimentele Visuele Kunst (TEII). Met die groep nam Badalov deel aan verschillende kunstexposities, in Rusland en het buitenland. Als beeldend kunstenaar drukt hij zijn ideeën uit via kunstobjecten, schilderijen, installaties en live performances. Hij experimenteert met woorden en schrijft cryptische poëzie, waarin hij talen en beelden uit verschillende culturen mengt. Het werk van Badalov  focust op linguïstische exploraties, waarbij hij de beperkingen van de taal en de grenzen die ze oplegt aan haar gebruikers onderzoekt.

Badalovs recent werk – waaronder ook de installatie die geproduceerd werd voor de 10 dagen durende Biënnale van Moskou (VDNKh, 22 september tot 1 oktober 2015) – spitst zich toe op linguïstische ontdekkingen, associaties en woorden die in hetzelfde alfabet als dat van ons geschreven zijn, maar een verschillende betekenis, klank of uitspraak hebben.

Het nomadenleven van een kunstenaar (of reiziger, migrant of vluchteling) bezorgt hem niet enkel een moeilijke aanpassingsperiode qua culturele integratie, maar kan hem vooral ook tot een gevangene van de taal maken.  Badalovs projecten spelen met deze soort linguïstische vragen om ruimere geopolitieke kwesties te benadrukken.

 

In het Palais de Tokyo in Parijs, loopt de solotentoonstelling For the wall, for the world van 19.02 tot 11.09.2016.

Verberg deze beschrijving

Babi badalov exhibition view inbox photo m hkaclinckx7

> Babi Badalov, I am Euromental, 2015. Installation, 27 sheets, ink on cotton, variable dimensions.