M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Ensemble: IE - Intercontinentaal Entrepot

M HKA

Project welke meerdere aspecten van de artistieke praktijk van Jef Lambrecht (al dan niet samen met BIWA/ Karel Schoetens en/of andere) onderbrengt in een groep van interventies en commentaren over thema's die verder gaan dan de dagelijkse beslommeringen...

 

Op het eerste gezicht niet al te duidelijk, maar een illustratie van hoe een naar het ander leidt... De Gouden Pijplijn was geconcipieerd voor 'Stad aan de Stroom' , gepresenteerd op de Gentse feesten en dan uitgewerkt op het Vlaams Hoofd, om dan verder onderzocht te worden in het Rangeerstation Zuid ( Terminus Zeus) en samenvloeiend met de activiteiten rond het behoud van het continent Antarctica ( No Culture) en zo de grondsteen leggend voor de reeks "Intercontinentale Entrepots" waarvan 'Skenderbeu' Albanischer Klub in Kassel een was, en waar de BVP/PPB gesticht werd... Het zijn soms moeilijk te volgen paden en Verre banden die Lambrecht legt.

Verberg deze beschrijving

Werken

>Jef Lambrecht, Paneel I.E., 1990.Multiple, epoxy laminaat, 36.5 x 41.5 cm.

>Jef Lambrecht, Johan van Geluwe, Eenoog - Entrepot, 1990.Letter, paper, ink (printing) glue, stamps, A4, var.

>Jef Lambrecht, La Lanterne de Lantin Venice biennale special, 1990.Poster, paper, ink (printing), A3/ 42x30 cm.

>Jef Lambrecht, LdL: Documenta RDR, 1990.Poster, paper, ink (printing), A3/ 42x30 cm.

>Jef Geys, Michel François, Ulli Lindmayr, Ria Pacquée, Patrick Vanden Eynde, Patrick Van Caeckenbergh, Bernd Lohaus, Frank F Castelyns, Jef Lambrecht, Von der Wiederholung der Träume zur Realität (cat.), 1991.Book, paper, ink (printing), A5 var..

>Jan Hoet, Jef Lambrecht, BIWA promokaarten Doc. IX / I.E., 1992.Multiple, paper, ink (printing), A6, var..

>Jef Lambrecht, Black Brown and Beige (long).Drawing, paint, cardboard, 15 x 40 cm.