Ярема Малащук та Роман Хімей / Yarema Malashchuk and Roman Khimei

Malashchuk khimei

Born in Kolomyia (UA), based in Kyiv (UA).

Roman Himei en Yarema Malashchuk, beiden geboren in Kolomyia, zijn een kunstenaarsduo gevestigd in Kyiv. Ze behaalden hun diploma in cinematografie aan het Instituut van Beeldmedia van de Nationale Universiteit van Film, Theater en Televisie in Kyiv, vernoemd naar I. Karpenko-Karyo (Kyiv, Oekraïne).

Sinds 2013 werken ze als kunstenaars en regisseurs samen op het snijvlak van beeldende kunst en cinema. In hun werk verkennen ze het beeld van de menigte als een afzonderlijk personage binnen geschiedenis en cultuur. Hun films zijn vertoond en tentoongesteld in Mexico, Italië, Duitsland, Oostenrijk en Canada.

Hun werk werd bekroond met verschillende prijzen zoals de PinchukArtCentre 2018 Special Prize, de hoofdprijs van de Young Oekraïense Artists Competition (MUKhi 2019), de prijs voor de beste korte documentaire film op het Internacional de Cine Silente festival in Mexico en de Best Production award op het KIFFF-festival in Oekraïne.

Als cinematografen werkte het duo samen met het Nederlandse duo Metahaven (Hometown, 2018) en met Philip Sotnychenko. Hun film "Son" werd geselecteerd om deel te nemen aan het International Short Film Festival in Clermont-Ferrand (Frankrijk) in 2016. Een andere productie, "Technical Break", werd erkend als de beste korte film op het festival Black Night in Tallinn in 2018.

Items View all

Events View all

Ensembles View all