M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Said Atabekov

┬░ 1965

Geboren in Bes Terek (KZ), leeft in Shymkent (KZ).

Said Atabekov is een kunstenaar uit Shymkent in het zuiden van Kazachstan, een regio die haar Aziatische erfenis meer behouden heeft dan de noordelijke regio’s van het land. Na zijn studies werd Atabekov lid van de Red Tractor beweging, het eerste kunstenaarscollectief dat in die regio werd opgericht na de Perestrojka. Aan de hand van performances, video’s en installaties, bevraagt deze beweging de archetypes van de Centraal-Aziatische cultuur: mythe, religie, pantheïstische rituelen, natuur en sjamanisme. Atabekov gebruikt afwisselend video en fotografie om uitdrukking te geven aan de postmoderne paradox, waarbij symbolen van globalisatie ingebed raken in plekken die zeer geïsoleerd zijn en nog steeds verankerd zijn in lokale tradities. Sleutelelementen in het werk van deze kunstenaar zijn nationale identiteit en karakter, het conflict tussen mens en natuur en het conflict tussen traditie en vernieuwing.

Werken

>Said Atabekov, Southern Cross, 2009.Photography, c-print on di-bond, 21 x (50 x 50 cm).

>Said Atabekov, Battle for the Square 2, 2009.Video, 00:05:33.

>Said Atabekov, Constellation of Chingizkhan, 2009.Photography, c-print on di-bond, 21 x (50 x 50 cm).

Tentoonstellingen & Ensembles

> Tentoonstelling: LATT: Europe at Large #1 Dmitry Prigov & Said Atabekov. 11 September 2009 - 08 November 2009.

> Ensemble: CENTRAL ASIA.

> Ensemble: Collectie Vlaamse Gemeenschap.

> Ensemble: EUROPE AT LARGE.

Geen foto

> Ensemble: Northern Barbarians.

> Ensemble: NUCLEUS.