M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Richard Prince

Richard prince

° 1949

Leeft in New York (United States).

Richard Prince werd geboren in 1949 aan het Panamakanaal en leeft en werkt in Upstate New York. Met beelden uit de massamedia, reclame en entertainment heeft Prince sinds de late jaren 1970 de concepten geherdefinieerd van auteurschap, eigendom en aura. Door zijn kennis van de complexe transacties van representatie toe te passen op het maken van kunst ontwikkelde hij een unieke signatuur die bol staat van de echo’s van anderen maar toch ontegensprekelijk de zijne is. Hij is een fervente verzamelaar en aandachtige chroniqueur van de Amerikaanse subculturen en volksculturen en hun rol in de constructie van de Amerikaanse identiteit. Hij peilt naar de diepte van racisme, seksisme en psychose in mainstream humor; de mythische status van cowboys, bikers, omgebouwde auto’s en celebrity’s; en meer recent het aantrekken en afstoten van pulpfictie en softporno, waarmee hij onwaarschijnlijke iconen creëerde zoals de felbegeerde Nurse-schilderijen.

Werken

Artistnovel 037

>Richard Prince, Why I Go to the Movies Alone, 1983.Book, ink, paper, 20.2 x 13.3 cm, 96 p, language: English, publisher: New York: Tanam, ISBN: 0-934378-38-X.

Catcher in the rye richard prince

>Richard Prince, The Catcher In The Rye, 2011.Book, ink, paper, 20.7 x 14.3 cm, 214 p., language : English, publisher : American Place, ISBN : N/A.

Tentoonstellingen & Ensembles

Goldin senneby

> Tentoonstelling: Book Lovers 4.0 (Pop-up Bookstore). 28 January 2014 - 02 February 2014.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: THE BOOK LOVERS - A Project about Artist Novels. 25 January 2013 - 09 March 2013.

Cs collapsing in parts b

> Tentoonstelling: The Preparation of the Novel (Book Lovers 5.0). 18 July 2014 - 05 September 2014.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: WHAT HAPPENS WHEN THE ARTWORK BECOMES A NOVEL?. 07 December 2012 - 21 April 2013.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.