M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Mark Lewis

┬░ 1957

Geboren in Hamilton, Ontario (), leeft in London ().

De Canadese kunstenaar Mark Lewis, lange tijd verbonden aan de kunstscène in Vancouver maar nu inmiddels al meer dan tien jaar in Londen gevestigd, behoort tot een select gezelschap van auteurs die zich in de schemerzone tussen beeldende kunst en (Hollywood)film bewegen; zijn 35mm-films bevatten talloze referenties aan de canonieke filmgeschiedenis, maar zijn tegelijk ook te elliptisch, te statisch sculpturaal zelfs, om als “film” bestempeld te kunnen worden: vaak bestaan ze uit niets meer dan een demonstratie van de technische mogelijkheden van één enkele camerabeweging.

Werken

>Mark Lewis, The Pitch, 1996.Video, 00:05:00.

>Mark Lewis, A sense of the end, 1996.Installation, 00:14:00.

Tentoonstellingen & Ensembles

> Tentoonstelling: When Faith Moves Mountains. 17 July 2022 - 09 October 2022.

> Tentoonstelling: Worth Fighting For. 14 November 2022 - 14 December 2022.

> Ensemble: Collectie Vlaamse Gemeenschap.

Geen foto

> Ensemble: Individualism.

> Ensemble: NUCLEUS.

Geen foto

> Ensemble: Oratorio for Prepared Video - Player.

> Ensemble: Worth Fighting For.