M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Loreta Visic

Loretavisic

° 1976

Geboren in HR.

Loreta Visic (°1976) werd geboren in Kroatië, maar verhuisde als kind naar Nederland. Na haar studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht - ABK, behaalde ze haar MA van het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) in Antwerpen, België. Tijdens haar studie nam zij deel aan verschillende internationale ‘artist in residence’ programma's.

Visic werkt op subtiele wijze de balans en de band uit tussen het vertrouwde en het vreemde, het bekende en het onbekende. De ogenschijnlijk lieve en mooie sfeer van 'huiselijkheid' trekt de kijker in psychologische ruimtes van persoonlijke intimiteit, kwetsbaarheid en veiligheid. Maar de onschuldig ogende objecten van comfort en veiligheid leiden tot een dramatische spanning wanneer hun schijnbare rust onderbroken wordt door onze verstorende herkenning. Visic is een kunstenares met een sterke gevoeligheid en zelf-reflexieve benadering van de praktijk.

Uitgangspunt voor haar artistiek oeuvre is het bewegen en veranderen van plaatsen waarin ze een reeks van gedachten over thuis, huiselijkheid en thuishoren onderzoekt en die ze verbindt aan onderwerpen zoals persoonlijke ruimte, intimiteit, veiligheid, religie en cultuur. Visic bevraagt deze kwesties in hun voor de hand liggende verschijningsvormen. Ze combineert zorgvuldig technieken en materialen om overtuigende maar tegelijk ook onrustige verhalen te creëren. Haar kunst is zeer plastisch, figuratief, zelfs scenografisch.

Werken

Loretavisic mhka

>Loreta Visic, Washuis [Laundry House], 2000.Installation, iron, clothing, washing line, 420 x 350 x 500 cm.

Tentoonstellingen & Ensembles

Middlegate small 006

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Geel – Middle Gate II – The Story of Dymphna. 15 September 2018 - 04 November 2018.

Visite visual goldcmyk

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Visite Bornem - Gedeelde Ruimte. 03 May 2014 - 25 May 2014.

Bk7289m241

> Tentoonstelling: Visite - Kunstenparcours 'Touching Textiles'. 28 September 2013 - 13 October 2013.

Visite roeselare groot

> Tentoonstelling: Visite Roeselare – The Green Line. 05 May 2016 - 19 June 2016.

Geen foto

> Ensemble: Benedenverdieping | Ground Floor.

Dimpnakerk %282%29

> Ensemble: Middle Gate.

Tinka pitoors  zonder titel  2018  courtesy to the artist  image m hka

> Ensemble: MIGRATIE | MIGRATION.