M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

José Gutierrez-Solana

Jose gutierrez solana

1886 - 1945

Leeft in Madrid (Spain).

Gutiérrez Solana volgde een kunstopleiding in Madrid van 1900 tot 1904. Als jongeman bracht hij zijn dagen door in de krottenwijken en buitenwijken van Madrid en in de havens van Cantabrië, waar hij zich verdiepte in het miserabele leven van Spanje. Deze reizen waren de basis voor zijn donkere en bijtende literaire werk: Scenes and Customs of Madrid, 2 vol. (1912, 1918), en voor zijn intense en dramatische schilderijen. Beïnvloed door Spaanse meesters zoals Francisco de Goya schetste Gutiérrez Solana een tragische kijk op het stadsleven aan de hand van beelden van droefenis en afgrijzen, in sombere, aardse tinten, en bloedrood. Hij bracht dikke lagen verf aan, en zijn onderwerpen – van stieren en stadsgezichten tot cafés en bordelen – zijn met opvallend veel energie geladen. Zijn eerste werk stelde hij tentoon in 1907 en hij werd ervoor bekroond in 1922, 1929 en 1942. Hoewel hij in zijn thuisland erg werd gerespecteerd, leefde Gutiérrez Solana in Madrid een geïsoleerd bestaan.

Werken

Untitled005

>José Gutierrez-Solana, Florencio Cornejo, 1926.Book, ink, paper, 20 x 13 cm, 80 p, language: Spanish, publisher: Devenir/Juan Pastor Editor, ISBN: 84-86419-98-0.

Tentoonstellingen & Ensembles

Goldin senneby

> Tentoonstelling: Book Lovers 4.0 (Pop-up Bookstore). 28 January 2014 - 02 February 2014.

Cs collapsing in parts b

> Tentoonstelling: The Preparation of the Novel (Book Lovers 5.0). 18 July 2014 - 05 September 2014.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.