David Evrard

° 1970

Leeft in Brussels (Belgium).

David Evrard is een kunstenaar en schrijver. Vanaf zijn eerste gemeenschappelijke werk (1989) had hij de smaak te pakken van werken en ervaren in groep (Building Underwood, Joe Dalton, Potential Estate, YEAR...).

Zijn praktijk kan worden beschouwd als een onophoudelijke stroom van collages, sculpturen, boeken, films enzovoort, waarbij hij werkt met lagen en opeenstapeling. Zijn beeldenwereld, van schilderijen tot teksten, bestaat uit hutten, ouderwetse voorwerpen waar hij glamour onder vermengt, ‘graphisme brute’, primitivisme en de cult van underground tijdschriften. Als het werk al kan worden besloten in enig formalistisch conceptualisme, dan is het nooit veraf van literatuur als een middel om de volkse cultuur te benaderen. Men zou kunnen stellen dat zijn kunst dicht bij muziek staat omwille van de improvisatie en, gezien zijn werk onder verschillende groepsnamen, in de lijn van free jazz en punk.

David Evrard maakt deel uit van het collectieve project Potential Estate en is co-redacteur van het jaarlijkse YEAR-boek. Zijn werk is getoond op solotentoonstellingen in Bozar, BPS22, Zoo galerie, Chamarande, Etablissement d’en face, Confort moderne enzovoort, en in groepstentoonstellingen zoals La Biennale de Lyon, Brussels Biennial, ICC, Santa Monica Contemporary Art Centre, La Box, Credac, Komplot en Extra City.

Items View all

Events View all

Ensembles View all