M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Who is afraid of Virginia Woolf, 1973

Fotografie, 82 x 67 cm.

Paul%20de%20vree,%20who's%20afraid%20of%20virginia%20woolf,%201973photo%20m%20hka 4 ©image: M HKA

Collection: Private Collection, Antwerp.

In zijn 'poesia visiva' gebruikt De Vree ook een collage techniek waarin tekening, foto en typografie samen het gedicht bepalen. In *Who is Afraid of Virginia Woolf* is een dansend paar getekend, waarvan de hoofden foto’s zijn van Nixon en Breznjev. Op de kleren van de dansers staat de tekst te lezen ‘Watergate’ en ‘Who is afraid of Virginia Woolf’. De titel is ontleend aan het gelijknamige toneelstuk van Albe (dat ook een fantastische verfilming kende met Richard Burton en Elisabeth Taylor in een glansrol). De Vree verwijst hier naar de haat/liefde verhouding van de twee supermogendheden, de Verenigde Staten en de Sovjet Unie.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Pdv foto 1975 icc dt 03

> Paul De Vree.

Tentoonstellingen & Ensembles

Noguera,%20pere,%20mapa%20d'europa,%201979

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Spirits of Internationalism. Van Abbemuseum, Eindhoven, 21 January 2012 - 29 April 2012.

Vree  paul de  hysteria makes history  1973

> Ensemble: Poesia Visiva.

Spirits plannen8

> Ensemble: Het Ge├źngageerde [The Engaged].