M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Vliegeniersuniform [Spacesuit]

Object

P1103 ©image: Wim Van Eesbeek

Collection: Workstation Biekorfstraat - Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. PAN-1103).

Dit vliegenierspak dateert uit het midden van de jaren 1950 en is van Amerikaanse makelij. De bedoeling was dat het pak opgeblazen werd om weerstand te bieden aan de luchtdruk op grote hoogte. Panamarenko kocht dit pak wellicht in
een ‘stock américain’ en verscheen hiermee voor het eerst op de KYRPWWAWAX-happening in Oostende op 6 augustus 1965. Panamarenko, die zich toen reeds profileerde als ‘multimiljonair’, leende tijdens de volgende happenings het pak uit aan Hugo Heyrman. Het vliegenierspak was immers geschikter om Heyrmans utopische imago
van ‘happy space maker’ verder uit te werken. Vandaar ook dat het vliegenierspak in het kader van de happenings onlosmakelijk verbonden is aan de ruimtevaart en de geschiedenis inging als ‘het ruimtepak’.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Img 3160

> Panamarenko.

Tentoonstellingen & Ensembles

Gevel biekorfstraat photo wim van eesbeek

> Ensemble: Workstation Biekorfstraat.

Gerelateerde werken

Pan am foto 1205

>Dr. Hugo Heyrman, Wout Vercammen, Panamarenko, Yoshio Nakajima, KYRPWWAWAX - Happening in een heerlijke nieuwe stad IV, 1965.Happening.