M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Untitled, 1977-1978

Collage, 34.6 x 24 cm.

Heyv muhka 05 ©image: M HKA/CC

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. S0408_08).

Deze papieren collage is onderdeel van het efemere oeuvre van de kunstenaar en architect René Heyvaert. Een bundel van werk bestaande uit objecten en tekeningen die moeilijk te grijpen zijn en zich traag op de toeschouwer laten inwerken als een meditatief proces. Vormelijk balanceren zijn tekeningen tussen het constructivistische van zijn tijd en het in zwang geraakte minimalisme, waarbij de focus lag op het creatieve proces en het daarbij horende spanningsveld tussen idee en uitvoering.

Heyvaerts werk is ingetogen en sober. Het kan worden omschreven als een fundamenteel formalisme dat getuigt van een ongebruikelijke eenvoud waarmee de kunstenaar de aandacht vestigt op het materiaal waarmee hij zijn positie in het leven weerspiegelt. De grenzen bepalen de vorm, de functionaliteit de schoonheid. René Heyvaert tracht een beleving op te roepen die het best te omschrijven is als ‘in het moment zelf zijn’.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Heyvaert

> René Heyvaert.

Tentoonstellingen & Ensembles

Tps nt

> Tentoonstelling: Narcisse Tordoir – The Pink Spy. M HKA, Antwerpen, 13 March 2014 - 25 May 2014.

A muhka 2

> Ensemble: De M HKA - Collectie [The M HKA Collection].