M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Sunset am meer, 1967-2002

Prent, 98 x 80 cm.

Sunsetammeer 1967 ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. S0330_07).

In het audiovisuele gedicht Sunset am Meer wordt het visuele beeld door de schriftuur meer op organische wijze geaccentueerd. Het is een met de hand geschreven typografie waarbij onomatopeeën als ‘klotst’, ‘patpatpatpat’ en ‘gállalop’ omspeeld worden met een met de vrije hand getrokken cirkel en een sierlijk draaiende S-vorm. Het werk doet erg organisch aan dankzij het spontane handschrift dat los over het tekstvlak loopt. Het combineren van het losse handschrift en de krommen, doet tegelijkertijd een concreet en mentaal beeld ontstaan van een zonsondergang aan de zee.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Pdv foto 1975 icc dt 03

> Paul De Vree.

Tentoonstellingen & Ensembles

Toute pr%c3%a9dication 1966

> Ensemble: Audio - Visuele Poëzie [Audio Visual Poetry].