M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Spiral, 1983

Sculptuur, 270 x 107 cm.

Cragg  anthony  spirale  1983 photo heirman grapics ©image: Heirman Graphics

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BK5127_M5).

“Ik gebruik van alles, liefst nadat het eerst door de mens is gebruikt. Wat mijn interesseert zijn de bijzondere kritische maatstaven die we aanleggen ten aanzien van voorwerpen die door de mens zijn gemaakt en ten aanzien van zijn bezigheden.” - Tony Cragg

Spiral bestaat uit gevonden voorwerpen die zorgvuldig zijn samengebracht in de vorm van een spiraal. De alledaagse objecten zijn gerangschikt van klein naar groot, waardoor er een opwaartse beweging ontstaat. De voorwerpen, zeer verscheiden qua uitzicht en materiaal, worden verenigd in één vorm. Zo vervagen de grenzen tussen de afzonderlijke objecten. De kunstenaar schept eenheid in verscheidenheid. Het werk dateert uit 1983, een periode waarin Anthony Cragg vooral werkt met gerecycleerde objecten. Aan de basis hiervan lagen aan de ene kant zijn overtuiging dat alle materialen gelijkwaardig zijn en aan de andere kant zijn fascinatie voor het artificiële materiaal bij uitstek: plastic.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Tony cragg

> Tony Cragg.

Tentoonstellingen & Ensembles

Img 2369 edit

> Tentoonstelling: The collection XXX – The Museum of Forgotten History, with intervention by Maarten Vanden Eynde. M HKA, Antwerpen, 29 June 2012 - 16 September 2012.

Visite roeselare groot

> Tentoonstelling: Visite Roeselare – The Green Line. , 05 May 2016 - 19 June 2016.

Gb  tv quiz dekor  1993

> Ensemble: Collectie Vlaamse Gemeenschap.