M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Puppy PP1, 1992

Object, 25.4 x 22.9 x 16.5 cm .

Dsc 8610 ©image: M HKA, Privécollectie Jürgen Addiers

Collection: Private Collection.

Deze editie is gebaseerd op een groot sculptuur dat aan het Guggenheim Museum in Bilbao staat. De originele Puppy is een 12 meter hoog sculptuur dat bestaat uit staal en levende bloemen. Dit beeld stelt een West Highland terriër voor en opent de dialoog tussen het organische en het anorganische. Zowel verleden als heden worden in het originele kunstwerk geactiveerd en het refereert aan een 18e achttiende-eeuwse formele tuin, hoewel het met behulp van geavanceerde computermodellen is gemaakt.

De editie Puppy PP1 werd ter ere van de plaatsing van de sculptuur in de portiek van het Guggenheim Museum in Bilbo gecreëerd.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Jeff koons

> Jeff Koons.

Tentoonstellingen & Ensembles

Barbara kruger  we are not what we seem  1988 photo m hkacc

> Tentoonstelling: The Eightees – A Decade of Extremes. M HKA, Antwerpen, 17 June 2016 - 18 September 2016.