M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Political poem: (W)AFFE, 1971

Fotografie, 70 x 84 cm.

Paul%20de%20vree,%20political%20poem %20%28w%29affe,%201971photo%20m%20hka ©image: M HKA

Collection: Private Collection, Antwerp.

In zijn 'poesia visiva' is De Vree soms zeer direct en voegt hij aan een foto uit de krant geen enkel vervreemdend element toe. In een werk als Poetical poem: W(AFFE) poogt De Vree de gecombineerde machtspraktijken van staat- en politieapparaten te ontmaskeren. Daar de kijker aan de journalistieke foto nog achteloos kan voorbijlopen, voegt De Vree een ironische commentaar aan de foto toe. Omgekeerd krijgen de woorden een actualiteitswaarde door de kernachtige, demagogische beelden uit de massamedia. Foto en tekst samen bewerkstelligen een schok bij de kijker die eerder zonder meer dezelfde foto in de krant is voorbijgegaan. In W(AFFE) achtervolgt een gewapende soldaat een jonge man. De brutaliteit van dit gegeven wordt door De Vree’s ironisch commentaar aangegeven: op de borst van de soldaat schreef hij ‘W(AFFE)’, wapen – aap.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Pdv foto 1975 icc dt 03

> Paul De Vree.

Tentoonstellingen & Ensembles

Noguera,%20pere,%20mapa%20d'europa,%201979

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Spirits of Internationalism. Van Abbemuseum, Eindhoven, 21 January 2012 - 29 April 2012.

Spirits plannen8

> Ensemble: Het Ge├źngageerde [The Engaged].

Vree  paul de  hysteria makes history  1973

> Ensemble: Poesia Visiva.