M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Ping-Pong Revisited, 2017

Affiche

©image: Philippe Van Snick, 2017, Courtesy Philippe Van Snick & Galerie Tatjana Pieters

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. S0553_02).

Philippe Van Snick maakt het werk Ping Pong in 1972 op het hoogtepunt van de zogenaamde Pingpongdiplomatie, de toenadering tussen China (Mao Zedong) en de Verenigde Staten (Richard Nixon). Voor Ping Pong Revisited (2017) gebruikt Van Snick zijn palet van tien kleuren en de tegenstelling tussen dag en nacht – thema’s die toen nog niet aanwezig waren in zijn oeuvre – om het werk uit de jaren 1970 te actualiseren.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

> Philippe Van Snick.

Tentoonstellingen & Ensembles

> Tentoonstelling: Ping Pong – Philippe Van Snick. M HKA, Antwerp, 16 September 2017 - 07 January 2018.

Geen foto

> Ensemble: An Architecture for Art - Philippe Van Snick.

Gerelateerde werken

>Philippe Van Snick, Ping-Pong, 1972.Photography, ink, paper (b/w photographs), 12 x (18 x 24 cm).