M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Pacem in terris, 1973

Fotografie, 80 x 60 cm.

Vree,%200033%20paul,%20de,%20pacim%20in%20terris ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BK3964).

Pacem in terris was oorspronkelijk een ‘typogram’ en werd opgenomen in de bundel Zimprovisaties (1968). In dit gedicht tekende De Vree met de typemachine een tank boven een sokkel gevormd door een opeenstapeling van ‘pacem in terris’. Door deze tekst te juxtaponeren met de figuur van een tank wordt de ideologie van de wapenwedloop tussen de grote mogendheden doorprikt, en de vraag stelt of door de opvoering van het wapenbezit, binnen het kader van het nucleaire afschrikkingsevenwicht, vrede te behouden of überhaupt te bereiken is.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Pdv foto 1975 icc dt 03

> Paul De Vree.

Tentoonstellingen & Ensembles

Vree  paul de  hysteria makes history  1973

> Ensemble: Poesia Visiva.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.