M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Jan De Cock

Occupying the Museum, 2012

Prent, 80 x (72 x 102 cm).

Cockoctmboxvelde ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BK7812_M516).

Het werk Occupying the Museum is een tentoonstelling op papier van de bezetting Denkmal 53 in Tate Modern. Een tachtigtal kaders gaan in op verschillende aspecten van het werk van De Cock en op de reactie van toeschouwers op zijn installaties. De kunstenaar duidt zijn werken aan met ‘Denkmal’, het Duitse woord  voor ‘monument.’ Tegelijk bestaat het uit de woorden ‘denk’ en ‘mal’  en kan het dus gelezen worden als “een vorm voor het denken”, over de relatie van de kunstenaar tot de museumwereld. De Cock wil de realiteit een nieuwe vorm geven, en de toeschouwer uit zijn normale denkpatroon halen.

Toevoegen aan je lijst

Media

Cockoctmboxvelde

>Jan De Cock, Occupying the Museum, portfolio met 80 prints

De cock  jan  occupying the museum  2012

>Jan De Cock, Occupying the Museum, installatiezicht, M HKA, 2015

Kunstenaar

Jan de cock grey

Jan De Cock.

Tentoonstellingen & Ensembles

Ayman

> Tentoonstelling: Recent acquisitions. M HKA, Antwerp, 14 August 2015 - 31 January 2016.

P1080001

> Ensemble: Aanwinsten 2013 [Acquisitions 2013].

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.