M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

My Grandfather's Shed, 1998

Installatie, 210 x 240 x 325 cm.

© Ilya & Emilia Kabakov. Photo: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp / Collection Flemish Community (Inv. no. BK007029).

*My Grandfather’s Shed* geeft een eerste indruk van verval en zal misschien niet onmiddellijk uitnodigen tot het betreden. Wie echter naar binnen gaat, zal in een andere wereld terechtkomen. In de hoek staat een kruk zonder rugleuning met aan de onderkant een onverwacht lichtschijnsel. Het licht valt op een miniatuurlandschap dat herinneringen oproept aan onschuldige, vredige tijden. De gevleugelde, engelachtige figuur die boven het landschap zweeft, zorgt mee voor het creëren van een mystieke, miraculeuze sfeer. Naast de afwisseling tussen licht en donker speelt deze installatie ook met schaal en perspectief: eerst de museumruimte, vervolgens de binnenkant van de schuur en dan het uitgestrekte landschap met de miniatuurengel.

Toevoegen aan je lijst

Media

>My Grandfather's Shed (buitenkant)

>

>

>

>

Kunstenaar

> Ilya & Emilia Kabakov .

Tentoonstellingen & Ensembles

> Tentoonstelling: The collection XXXII – Personality Test + The Book Lovers. M HKA, Antwerpen, 07 December 2012 - 21 April 2013.

> Tentoonstelling: Le Pont. Ville De Marseille, Marseille, 25 May 2013 - 20 October 2013.

> Tentoonstelling: Museum in Motion. M HKA, Antwerp, 16 September 2022 - 08 January 2023.

Geen foto

> Tentoonstelling: Museum in Motion - Ilya & Emilia Kabakov. M HKA, Antwerp, 16 September 2022 - 08 January 2023.

> Tentoonstelling: Ilya Kabakov – 16 installations. MuHKA, Anwerpen, 17 April 1998 - 20 September 1998.

> Ensemble: EUROPE AT LARGE.

> Ensemble: Collectie Vlaamse Gemeenschap.

Geen foto

> Ensemble: Total Installation.

Geen foto

> Ensemble: An Architecture for Art - Ilya & Emilia Kabakov.