M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

MM Lola, 1983

Mixed Media, 200 x 280 cm.

1 14 image: © M HKA, Courtesy Liliane Vertessen

Collection: Collection M HKA, Antwerp / Collection Flemish Community (Inv. no. BK007956).

Op dit zelfportret met mannequin omhelst de kunstenares haar ingebeeld alter ego. Het is een vroeg werk van Liliane Vertessen, uit de periode dat ze experimenteert met neonlicht en schaarse kledij om haar worsteling te tonen met identiteit en intimiteit. Er spreekt een grote drang uit naar vrijheid en zelfontplooiing, maar ook naar ondeugd en rebellie.

"Ik wil vrij zijn om te doen wat ik wil, los van de mening en de smaak van de toeschouwers. Bij mijn vroeger werk toen ik heel jong was, kom ik heel aantrekkelijk uit mijn foto’s en dachten mensen vaak dat ik narcistisch was, omdat ik foto’s van mezelf neem. Ik wou echter niet zozeer pronken met mezelf en voel me ook geen model. Integendeel, ik had graag nog enkele centimeters erbij en enkele kilo’s eraf. Ik wou vooral mijn binnenkant laten primeren op mijn uiterlijk. In die zin kan er geen sprake zijn van pose, omdat ik wil laten zien wat ik van binnen voel. Bovendien ben ik nooit in de leer geweest om kunstenaar te worden, ik was het al van bij mijn geboorte."

Hilde Van Canneyt. Interview met Liliane Vertessen, 2010.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Liliane vertessen

> Liliane Vertessen.

Tentoonstellingen & Ensembles

Mm mhka website header nl

> Tentoonstelling: From Broodthaers to Braeckman – Photography in the Visual Arts in Belgium. M HKA, Antwerpen, 06 October 2016 - 05 February 2017.

Middlegate small 006

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Geel – Middle Gate II – The Story of Dymphna. Stad Geel, Geel, 15 September 2018 - 04 November 2018.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

Gaisumov

> Ensemble: Aanwinsten 2017 [Acquisitions 2017].

Liliane vertessen  waanzin  2018  courtesy to the artist

> Ensemble: WAANZIN | MADNESS.

Dimpnakerk %282%29

> Ensemble: Middle Gate.