M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Love, 1973-1976

Fotografie, 50 x 70 cm.

Vree,%200007%20paul%20de,%20love,%201974 ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BK3350).

Slechts één keer begon De Vree expressief te tekenen met fotografisch materiaal. Voor het gedicht Love (1973) werden ledematen van dansers uit foto's geknipt en bekwaam samengevoegd om het woord 'love' te vormen. De lichaamshoudingen, die reeds fotografisch gereproduceerd waren, zijn geïsoleerd en verschijnen tegen een witte achtergrond, maar het gefragmenteerde beeld verliest niets van zijn leesbaarheid en impact. De benen en armen hebben tevens een erotische functie, gezien de 'vrije' houdingen die de figuren hebben aangenomen. Dit gedicht werd gepubliceerd in een editie van 200 kopieën door De Vereniging in Gent in 1976.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Pdv foto 1975 icc dt 03

> Paul De Vree.

Tentoonstellingen & Ensembles

Poesia%20visiva%20kmska

> Tentoonstelling: Paul De Vree – Poesia Visiva. KMSKA, Antwerpen, 30 November 1974 - 28 December 1974.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.