M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Forêt Noire, 2012

Boek, 12 x 18.5 cm, 123 p, language:French, publisher: Paris: P.O.L. éditeur, ISBN: 978-2818014851.

Foretnoire

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. B 2025/217).

Literaire synopsis Dit boek gaat over de geesten die spoken in onze herinneringen. De tekst is een onvolledige inventaris van verhalen die met een zekere regelmaat en familiariteit de ronde doen over de verdwijning van mensen die Valérie Mréjen heeft gekend of waar ze van heeft gehoord via anderen. Er is ook een wandeling door de straten van haar buurt met de geest van een vrouw, maar ze slagen er niet in om bij te praten omdat er te veel tijd voorbij is gegaan en het water te diep is tussen hen. Valérie Mréjen verwijst met de tekst naar het begin van de tv-reeks *Six Feet Under* (die ze één keer citeert) en ook naar een zin in het dagboek van Mireille Havet in 1918: ''… en ik ben zo vol van de dood als een crypte, vol herinneringen en dromen…''. *Forêt Noire* past in de lijn van Valérie Mréjens eerdere boeken, met een neiging om dichter tot de romanvorm te komen. Verhouding van de roman tot de praktijk van de kunstenaar Het boek start en eindigt met de zelfmoord van een kunstenaar en vriend, Edouard Levé, die in enkele van haar films en video’s speelde (*La Défaite du rouge-gorge*, *Il a fait beau*, *Blue Bar*). [Novel website](http://valeriemrejen.com/folio/?portfolio=foret-noire)

Toevoegen aan je lijst

Media

Foretnoire

>Omslag 'Forêt Noire', 2012

>Klik hier voor een videofragment waarin Valérie Mréjen vertelt bij 'Forêt Noire'.

Kunstenaar

La d%c3%a9faite du rouge gorge

> Valérie Mréjen.

Tentoonstellingen & Ensembles

Goldin senneby

> Tentoonstelling: WHAT HAPPENS WHEN THE ARTWORK BECOMES A NOVEL?. M HKA, Antwerp, 07 December 2012 - 21 April 2013.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: THE BOOK LOVERS - A Project about Artist Novels. The Elizabeth Foundation for the Arts, New York, 25 January 2013 - 09 March 2013.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: Book Lovers 4.0 (Pop-up Bookstore). De Appel Arts Centre, Amsterdam, 28 January 2014 - 02 February 2014.

Cs collapsing in parts b

> Tentoonstelling: The Preparation of the Novel (Book Lovers 5.0). Fabra i Coats - Centre d’Art Contemporani de Barcelona, Barcelona, 18 July 2014 - 05 September 2014.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.