M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

EU Vlag, 1999

Object, 92 x 150 cm.

©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BK7626_M394).

“De Europese vlag staat symbool voor de Europese Unie en, in bredere zin, voor de identiteit en de eenheid van Europa. Op de vlag staat een cirkel van 12 gouden sterren op een blauwe achtergrond. Ze staan voor de idealen van eenheid, solidariteit en harmonie tussen de volkeren van Europa.

Het aantal sterren heeft niets te maken met het aantal EU-landen. De rangschikking in een cirkel symboliseert daarentegen de onderlinge verbondenheid tussen die landen.” (Europese Unie)

In 1999, nog voor de invoering van de eenheidsmunt in 2002 ontwierp Christophe Terlinden zijn Voorstel Voor Een Nieuwe Europese Vlag. De twaalf individuele sterren worden door Terlinden verveelvoudigd, tot er een aaneengesloten gouden ring ontstaat. Het voorstel blijft na meer dan vijftien jaar nog steeds poëtisch en politiek en zowel simpel als complex. Terlinden observeert zijn omgeving en grijpt in met simpele maar doeltreffende acties. Hij speelt met de dingen die er al zijn, maar herijkt ze.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

> Christophe Terlinden.

Tentoonstellingen & Ensembles

> Tentoonstelling: Superdemocracy – The Senate of Things. de Senaat, Brussel, 01 October 2017 - 31 October 2017.

> Ensemble: DIVERSITAS II.

> Ensemble: SUPERDEMOCATIE / SUPERDEMOKRATIE / SUPERDEMOCRACY.