M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

De paddestoelen der gramschap, 1973

Fotografie, 83 x 68 cm.

Vree,%200022%20paul,%20de,%20de%20paddestoelen%20der%20gramschap,1973 ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BRDV_04).

Het aan de kaak stellen van het soms gewelddadig optreden van staat- en politieapparaten wordt treffend uitgedrukt in het werk De paddestoelen der gramschap. De titel verwijst naar het boek van John Steinbeck (The Grapes of Wrath, 1939) en dient hier als uitgangspunt om een overweldigende, wit-gehelmde politiemacht te omschrijven als de verpersoonlijking van een hatelijke repressie. Het gedicht is een montage van meerdere foto’s, waardoor de opeenstapeling en accumulatie van witte helmen zich, zoals een parasitaire schimmel, over het gehele beeldvlak verspreidt; het gewelddadige en agressieve karakter van de hier tentoongespreide machtsontplooiing is visueel sterk weergegeven door de zware knuppels van de zogenaamde ‘wetsdienaren’.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Pdv foto 1975 icc dt 03

> Paul De Vree.

Tentoonstellingen & Ensembles

Pha603 08

> Tentoonstelling: Urgent Conversations: Antwerp – Athens, Part III. M HKA, Antwerp, 16 September 2017 - 12 November 2017.

 dsc1257

> Ensemble: Poetical License.