M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Dark Angel, 1989

Schilderij, 50.8 x 50.8 cm.

9 ©image: Courtesy of the artist, Jack Shainman Gallery, NY, and Koplin Del Rio, CA

Collection: Courtesy of the artist, Jack Shainman Gallery, NY, and Koplin Del Rio, CA.

In de collage Dark Angel (1989) toont Marshall een zwarte figuur met opvallend witte ogen en tanden. Marshall laat de figuur hier niet verschijnen als een zwarte schaduw uit een zwarte achtergrond. De collagetechniek brengt kleur in het werk. De contouren van het volledig zwarte gezicht komen naar voor uit de graffiti-achtergrond. Het gezicht van de Dark Angel is een cartoonachtige afbeelding. Het werk was te zien op Documenta 12, in 2007 in Kassel.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Kerry james marshall

> Kerry James Marshall.

Tentoonstellingen & Ensembles

Kerry james marshall  portrait of david walker  2009  courtesy of the artist and jack shainman gallery  new york

> Tentoonstelling: Kerry James Marshall – Painting and Other Stuff. M HKA, Antwerpen, 03 October 2013 - 02 February 2014.