M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Altijd nog hetzelfde spel op de wagen, 1973

Fotografie, 80 x 87 cm.

Vree,%200041%20paul,de%20%20altijd%20nog%20hetzelfde%20spel%20op%20de%20wagen,%201974 ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BRDV_02).

La condition humaine of de eeuwige menselijke tragiek komt sprekend tot uiting in Altijd nog hetzelfde spel op de wagen. In dit werk gaat deze zin, die ook de titel is, gepaard met een foto van op een vrachtwagen met hun inboedel vluchtende Oost-Aziaten. Het woord ‘nog’ werd ingegeven door de vaststelling dat de reeks mensen die op de vlucht zijn voor het wagengeweld van alle tijden en eindeloos is, zoals ook hij en zijn familie in 1914 op een hooiwagen voor de invallende Duitsers vluchtten.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Pdv foto 1975 icc dt 03

> Paul De Vree.

Tentoonstellingen & Ensembles

Currently no events or ensembles have been added to this item.